:: NICE :: Istimewa Tiada Dua

Go down

:: NICE :: Istimewa Tiada Dua Empty :: NICE :: Istimewa Tiada Dua

Post  myinteam on 2007-12-27, 01:32

:: NICE :: Istimewa Tiada Dua Nc_310


NICE (Istimewa Tiada Dua)

1-Genre muzik memainkan peranan yang amat penting pada masa kini untuk membentuk atau membendung masalah sosial daripada kalangan remaja. Atas kesedaran ini, tercetuslah idea NAZZ Music Entertainment (M) Sdn. Bhd. untuk menerbitkan sebuah album yang boleh membawa remaja ke satu genre muzik pop dakwah terkini yang boleh membawa kesedaran kepada para remaja. Maka terbitlah sebuah kumpulan nasyid remaja baru yang dikenali sebagai NICE.

2-Apakah keunikan NICE berbanding dengan kumpulan nasyid yang lain? NICE tampil dengan konsep album yang menggabungkan genre muzik pop dakwah dan genre muzik R&B, memandangkan remaja pada hari ini memerlukan sesuatu yang lebih segar dan suntikan pembaharuan dalam genre nasyid tanahair yang bermatlamat untuk menaikkan kembali zaman kegemilangan nasyid yang semakin pudar sejak akhir-akhir ini.

3-Dengan niat untuk menarik minat remaja agar sama-sama meminati genre muzik nasyid yang berkonsepkan pop dakwah dan R&B, maka NICE ditubuhkan melalui satu uji bakat dan setelah beberapa tapisan dibuat akhirnya mereka ini terpilih sebagai artis pertama NAZZ Music Entertainment. NICE dianggotai oleh empat remaja iaitu Muhd. Safwan Jahri, Muhd. Afiq Hamdan, Mohd. Izwan Musai dan Wan Mohd.Taqiuddin Wan Hussin.

4-Nice bermaksud “Networked Individuals Calibrated for Exploration” yang membawa maksud sekumpulan individu yang berhubung baik antara satu sama lain yang bermatlamat untuk menentu ukur penjelajahan mereka di dalam industri nasyid supaya diterima sehingga ke seluruh dunia.


Untuk maklumat sila layari :
www.nazz.com.my


Last edited by myinteam on 2008-05-10, 17:32; edited 3 times in total
myinteam
myinteam
Admin

Posts : 200
Join date : 2007-12-16
Age : 32
Location : Darul Digital Kota Bharu

View user profile http://myinteamnet.blogspot.com/

Back to top Go down

:: NICE :: Istimewa Tiada Dua Empty :: MYINTEAM.NET ::

Post  myinteam on 2008-05-10, 15:10

Cool Cool
myinteam
myinteam
Admin

Posts : 200
Join date : 2007-12-16
Age : 32
Location : Darul Digital Kota Bharu

View user profile http://myinteamnet.blogspot.com/

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum