Mayat bangun dari tidur

Go down

Mayat bangun dari tidur Empty Mayat bangun dari tidur

Post  zakir on 2008-01-27, 03:35

Jika Nauf boleh menghidupkan kuda milik Birdlaun milik Raja Faris atas izin Allah, maka Nabi Isa boleh menghidupkan orang yang sudah mati atas izin Allah juga. Itulah mukjizat yang diberikan Allah kepada hamba-Nya untuk menunjukkan kebesarannya.
Tapi dasar orang kafir, walaupun Nabi Isa boleh menunjukkan mukjizat menghidupkan orang yang sudah mati, mereka masih menyangkalnya. "Sesungguhnya engkau hanya dapat menghidupkan mayat yang baru yang ada kemungkinan memang belum mati benar. Cuba kau hidupkan mayat-mayat terdahulu jika kau boleh." Ujar mereka. Merasa ditentang kaumnya, Nabi Isa lalu berkata : "Silakan pilih mayat sekehendakmu, " jawabnya.
"Cuba hidupkan Sam dan Nuh," kata mereka.
Kemudian Nabi Isa pergi ke makam Sam dan Nuh. Setelah bersembahyang di atas kuburnya, Isa berdoa kepada Allah meminta Allah menghidupkan mayat itu. Atas kekuasaan Allah kedua mayat yang sudah lama meninggal it bangkit kembali dari kuburnya. Rambut di kepala dan rambutnya sudah memutih.
Begitu melihat keduanya hidup kembali, Isa bertanya, "Mengapa rambutmu sudah memutih semacam itu,". Keduanya lalu menjawab bahawa mendengar panggilan Isa, ia mengira hari kiamat sudah tiba. "Berapa lama kau sudah meninggal?" tanya Isa. "Empat ribu tahun, tetapi sampai sekarang belum hilang rasa sakit matiku." Jawabnya.Melihat mukjizat Allah, berimanlah semula orang-orang yang kafir itu.

_________________
Blog sy.....http://zakir-brass.blogspot.com
Forum Danial......http://danial.gofreeforum.com
zakir
zakir
MODERATORS

Posts : 59
Join date : 2007-12-17
Location : bandaraya bersejarah

View user profile http://zakir-brass.blogspot.com

Back to top Go down

Mayat bangun dari tidur Empty Re: Mayat bangun dari tidur

Post  abadaa on 2008-04-30, 06:10

MasyaAllah...subhanallah..

kematian memang menyakitkan...sedangkan Rasulullah juga merasa sakitnya mati..walaupun telah ditarik nyawanya dengan begitu berhati-hati dan lembut oleh malaikat Izrail...

walaubagaimanapun, rasul tetap berdoa supaya dipindahkan sakitnya mati semua umatnya kepada baginda...
alangkah tulusnya kasihnya kepada kita..

semoge kita juge dapat mengasihi Baginda stulus hati...amin...

abadaa

Posts : 5
Join date : 2008-04-29

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum