"INTEAM bawa lagu Allahyarham Sudirman Hj. Arshah"

View previous topic View next topic Go down

"INTEAM bawa lagu Allahyarham Sudirman Hj. Arshah"

Post  myinteam on 2007-12-18, 15:35



MYINTEAM.NET - Selepas album Inteam Tiada Lagi Kasih yang popular dengan lagu tampamu, segenggam tabah, pemergianmu dan kehidupan, kini Inteam tampil pula dengan album terbaru mereka Inteam nur insani, Album tersebut dibuatkan 7 buah lagu turut diselitkan dengan alunan zikir,doa, bacaan ayat suci al-quran serta madah bermeseg dalam album ini juga turut memuatkan lagu yang pernah dipopularkan oleh (Allahyarham Sudirman Hj. Arshad) menerusi lagu ayah dan ibu dan turut ditampilkan semula (Hisyam Ahmad) bekas anggota lama kumpulan inteam, suatu ketika dahulu di dalam album terbaru mereka inteam nur insani.

Album Inteam kali ini lebih memfokuskan kepada konsep muzik tradisional, dan turut memuatkan nasyid yang berkonsep pop dan ballad. Penampilan yang biasa Inteam dalam album ini masih lagi mengekalkan irama pop nasyid dan diselitkan dengan live percussion menerusi lagu Putera-puteri dan Detik Kematian. lagu Ahmadi Hassan, Renungkanlah juga dibawakan oleh Inteam dalam versi yang diperbaharui..


Last edited by on 2007-12-19, 14:27; edited 3 times in total

myinteam
Admin

Posts : 200
Join date : 2007-12-16
Age : 29
Location : Darul Digital Kota Bharu

View user profile http://myinteamnet.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: "INTEAM bawa lagu Allahyarham Sudirman Hj. Arshah"

Post  zakir on 2007-12-18, 15:39

Sy minat dgn lagu Allahyarham Sudirman tu.....
Hayatilah lagu ini.....


_________________
Blog sy.....http://zakir-brass.blogspot.com
Forum Danial......http://danial.gofreeforum.com

zakir
MODERATORS

Posts : 59
Join date : 2007-12-17
Location : bandaraya bersejarah

View user profile http://zakir-brass.blogspot.com

Back to top Go down

"INTEAM bawa lagu Allahyarham Sudirman Hj. Arshah"

Post  myinteam on 2007-12-19, 13:35

bagus la klu mcm tu...hehe,..saya pun minat jugak..amboi siap rakam di TV ni hehe, Very Happy

myinteam
Admin

Posts : 200
Join date : 2007-12-16
Age : 29
Location : Darul Digital Kota Bharu

View user profile http://myinteamnet.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: "INTEAM bawa lagu Allahyarham Sudirman Hj. Arshah"

Post  Muslimin2008 on 2007-12-24, 15:29

myinteam wrote:bagus la klu mcm tu...hehe,..saya pun minat jugak..amboi siap rakam di TV ni hehe, Very Happy
ana minat jugak lagu ayah dan ibu, sebb lagu dia mendayu-dayu meseg dia pun pnuh nasihat Very Happy

Muslimin2008

Posts : 19
Join date : 2007-12-19

View user profile

Back to top Go down

Re: "INTEAM bawa lagu Allahyarham Sudirman Hj. Arshah"

Post  zakir on 2007-12-31, 10:38

myinteam wrote:bagus la klu mcm tu...hehe,..saya pun minat jugak..amboi siap rakam di TV ni hehe, Very Happy

hehe..... Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
Blog sy.....http://zakir-brass.blogspot.com
Forum Danial......http://danial.gofreeforum.com

zakir
MODERATORS

Posts : 59
Join date : 2007-12-17
Location : bandaraya bersejarah

View user profile http://zakir-brass.blogspot.com

Back to top Go down

Re: "INTEAM bawa lagu Allahyarham Sudirman Hj. Arshah"

Post  Muslimin2008 on 2008-01-21, 15:46

Ayah dan Ibu
Album : Nur Insani
Munsyid : Inteam

Ayah dan ibu(2x)
Itulah permulaan kami
Dpat melihat bulan dan matahari

Ayah dan ibu(2x)
Itulah permulaan kami
Dapat melihat bulan dan matahari

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ayah dan ibulah mesti dihormati

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ayah dan ibulah mesti dihormati

Ayah dan ibu wali-wali keramat
Pada mereka kita beri hormat

Pakailah tunjuk ajar dan nasihat
Supaya hidup kita akan selamat

LAGU:Copyright Controlled
Lirik :Copyright Controlled

Muslimin2008

Posts : 19
Join date : 2007-12-19

View user profile

Back to top Go down

Re: "INTEAM bawa lagu Allahyarham Sudirman Hj. Arshah"

Post  Sponsored content Today at 03:58


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum