MESTICA - Tampil dengan album berentak ROCK

View previous topic View next topic Go down

MESTICA - Tampil dengan album berentak ROCK

Post  myinteam on 2007-12-19, 13:43



MYINTEAM.NET - Setelah lebih setahun tidak tampil dengan album baru, Mestica kini telah tampil dengan naskah terbaru berjudul 313 (tiga satu tiga). Sebelum ini mereka pernah merakamkan 2 album bersama Hijjaz Records Sdn Bhd iaitu Sendu Sendawa pada tahun 2004 dan dikuti oleh album Layar Keinsafan pada tahun 2005.

Dalam album kali ini, Mestica tampil dengan elemen “gothic music” yang belum pernah dipersembahkan oleh mana-mana artis nasyid melalui lagu Badar 313, Kemantapan vokal razim Mestica memang sesuai dengan elemen muzik rock sebegini, tentunya album kali ini akan memberi nafas baru kepada irama nasyid di Malaysia.

Album 313 turut melibatkan pemuzik professional seperti Eddie Marzuki, Mohar, Along dan Ujang Exist, Eddie Slam, Firdaus, Dakmie (ex Barongan), Trabye dan lain-lain. Sementara proses mixing dan matering pula dilakukan oleh Fauzi Marzuki kecuali bagi lagu Badar 313 yang dibuat oleh Zairi (King Studio).

myinteam
Admin

Posts : 200
Join date : 2007-12-16
Age : 29
Location : Darul Digital Kota Bharu

View user profile http://myinteamnet.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: MESTICA - Tampil dengan album berentak ROCK

Post  zakir on 2007-12-21, 14:58

affraid affraid affraid

wah...lagu rock lah...

_________________
Blog sy.....http://zakir-brass.blogspot.com
Forum Danial......http://danial.gofreeforum.com

zakir
MODERATORS

Posts : 59
Join date : 2007-12-17
Location : bandaraya bersejarah

View user profile http://zakir-brass.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MESTICA - Tampil dengan album berentak ROCK

Post  mcfly on 2007-12-24, 12:48

wah, best2... dah lancar ke album ni?

mcfly

Posts : 10
Join date : 2007-12-20
Age : 26
Location : Kota Bharu Kelantan

View user profile http://profiles.friendster.com/52204754

Back to top Go down

Mestica Badar 313

Post  myinteam on 2007-12-24, 13:56

mcfly wrote:wah, best2... dah lancar ke album ni?

sudah pun dilancarkan,,,klu mcfly nak dengar kehebatan voval razim bley la dengar Badar 313,.. bounce bounce


Last edited by on 2007-12-27, 15:13; edited 1 time in total

myinteam
Admin

Posts : 200
Join date : 2007-12-16
Age : 29
Location : Darul Digital Kota Bharu

View user profile http://myinteamnet.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: MESTICA - Tampil dengan album berentak ROCK

Post  mcfly on 2007-12-25, 06:02

myinteam wrote:sudah pun dilancarkan,,,klu mcfly nak dengan kehebatan voval razim bley la dengar Badar 313,.. bounce bounce
dah dengar dah memang best dak mie duet ngan mestica pasni boleh la perbanyakkan lagi lagu diaorg duet...

mcfly

Posts : 10
Join date : 2007-12-20
Age : 26
Location : Kota Bharu Kelantan

View user profile http://profiles.friendster.com/52204754

Back to top Go down

Re: MESTICA - Tampil dengan album berentak ROCK

Post  zakir on 2007-12-27, 13:18

sodehnye sy sorang je tak dengar lagu ni...Sad Crying or Very sad

_________________
Blog sy.....http://zakir-brass.blogspot.com
Forum Danial......http://danial.gofreeforum.com

zakir
MODERATORS

Posts : 59
Join date : 2007-12-17
Location : bandaraya bersejarah

View user profile http://zakir-brass.blogspot.com

Back to top Go down

:: MYINTEAM.NET ::

Post  myinteam on 2007-12-27, 15:14

zakir wrote:sodehnye sy sorang je tak dengar lagu ni...Sad Crying or Very sad

kenapa hang x bli hehe sbb tu la x bley dengar Shocked Shocked

myinteam
Admin

Posts : 200
Join date : 2007-12-16
Age : 29
Location : Darul Digital Kota Bharu

View user profile http://myinteamnet.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: MESTICA - Tampil dengan album berentak ROCK

Post  Sponsored content Today at 04:00


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum